Σύμφωνα με την Ελληνική Βικιπαίδεια η Αποδελτίωση ορίζεται ως: «Η διαδικασία με την οποία επιλεγμένα άρθρα με ενδιαφέρουσα θεματολογία, καταχωρούνται “ως έχουν” και αρχειοθετούνται ώστε να είναι προσβάσιμα και επεξεργάσιμα με την πρώτη αναζήτηση. Μπορεί να είναι και υπηρεσία κατά την οποία ο πελάτης αναθέτει σε ειδικευμένη εταιρία την παρακολούθηση συγκεκριμένης θεματολογίας και την οποία του την παραδίδει σε επεξεργασμένη μορφή, διατηρώντας την αρχική μορφή του εντύπου».

Ας συστηθούμε

Οι υπηρεσίες αποδελτίωσης είναι μια υπηρεσία που παρέχεται από εταιρίες στην Ελλάδα εδώ και 100 χρόνια! Η Clip News παρέχει τις υπηρεσίες αποδελτίωσης για περισσότερα από 25 χρόνια. Η εταιρεία ξεκίνησε αρχικά με υπηρεσίες αποδελτίωσης Τύπου και με την έλευση του web πέρασε και στις υπηρεσίες αποδελτίωσης Internet. Οι ανάγκες των συνδρομητών ήταν αυτές που οδήγησαν στο επόμενο βήμα, το οποίο αφορά τις υπηρεσίες αποδελτίωσης ραδιοφώνου και τηλεόρασης, καθώς και τις υπηρεσίες αποδελτίωσης social media.

Με αφορά και το χρειάζομαι γιατί…

Οι υπηρεσίες αποδελτίωσης είναι χρήσιμες όχι μόνο για τις εταιρίες αλλά και για κάθε οργανισμό ή ιδιώτη που έχει δημοσιότητα στα ΜΜΕ. Η δημοσιότητα «κοστίζει» σε πολλαπλά επίπεδα, με δεδομένο ότι κάθε αναφορά οριοθετεί την εικόνα του ενδιαφερόμενου μέρους προς τους καταναλωτές του. Κάθε αρνητική αναφορά μπορεί να κάνει ζημία και κάθε θετική να το εξυψώσει στη συνείδηση των καταναλωτών. Μέσω της δημοσιότητας, η εταιρία «μιλά» στο κοινό της και για αυτό υπάρχουν οι PR εταιρίες που φροντίζουν για αυτή την εικόνα. Ας μην ξεχνάμε, επίσης, ότι μέσω της αποδελτίωσης υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης της εικόνας των ανταγωνιστών, ιδιαίτερα ως προς το πώς αυτή αποτυπώνεται στον κοινό της.

Και γιατί να μην κάνω αποδελτίωση μόνος μου;

Είναι αδύνατον να ψάξει κάποιος όλες τις αναφορές που δημοσιεύονται για αυτόν καθημερινά. Μια απλή online αναζήτηση μέσω Google δεν παρέχει τη δυνατότητα και την πληρότητα που απαιτείται. Επιπλέον, το υψηλό κόστος που θα επωμίζονταν μια εταιρεία για κάτι τέτοιο, τόσο σε υλικό επίπεδο, όσο και σε εργασιακό (εργατοώρες και εξειδικευμένα στελέχη), λειτουργεί αποτρεπτικά. Άλλωστε, η «τέχνη» της αναζήτησης σε επίπεδο Keywording δεν είναι κάτι εύκολο. Επομένως, είναι απαραίτητη η  αξιοποίηση νέων τεχνολογιών, αλλά και η συνδρομή έμπειρων αποδελτιωτών, προκειμένου να επιτευχθεί στοχευμένη ενημέρωση.

Συμπερασματικά,

θα λέγαμε ότι όσο υπάρχει ανάγκη δημοσιότητας πάντοτε θα υπάρχει η ανάγκη μια εξειδικευμένης υπηρεσίας αποδελτίωσης. Η Clip News συνεχίζει να παρέχει λύσεις αξιόπιστα, έγκυρα και έγκαιρα και να δίνει προστιθέμενη αξία στα παραπάνω με καινοτόμα εργαλεία και υπηρεσίες, όπως αυτή του Reporting & Analysis.

Μείνετε ενημερωμένοι

Μείνετε ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο Newsletter της Clip News για να λαμβάνετε ενδιαφέρουσες έρευνες δημοσιότητας για διάφορους κλάδους και άλλα νέα.

You have Successfully Subscribed!