Τα data insights, η γνώση που αντλείται μέσω της ανάλυσης των δεδομένων και επιτρέπει την λήψη ορθότερων αποφάσεων στις επιχειρήσεις, είναι εδώ και «κλείνουν το μάτι» στις προκλήσεις που φέρνει το 2021 στην οικονομία!

Όπως επεξηγεί στο moneyreview.gr ο Μιχάλης Κασιμιώτης, γενικός διευθυντής της Hewlett Packard Enterprise για Ελλάδα και Κύπρο, η πανδημία επιτάχυνε τη στροφή προς τα data insights. «Οι εταιρείες επιδιώκουν να ενσωματώσουν στην λειτουργία τους εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής εκμάθησης, με στόχο να αντλήσουν γνώση από τα δεδομένα που παράγουν. Τα “big data” αποτελούν παρελθόν. Πλέον, βρισκόμαστε στην εποχή του data insights, καθώς υπολογίζεται ότι από τα δεδομένα που παράγονται καθημερινά μόνο ένα 6% αξιοποιείται», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Οι προκλήσεις και οι προβλέψεις

Όσες προκλήσεις και αν έφερε το 2020, οι οικονομικοί δείκτες αρχίζουν να φέρνουν στο προσκήνιο μεγάλες ευκαιρίες για επίτευξη μακροπρόθεσμης ανάπτυξης ως τα μέσα του έτους. Μόνο οι επιχειρήσεις, όμως, που μπορούν να προβλέψουν κάθε μικρή αλλαγή, θα αποκτήσουν τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που είναι απαραίτητα για να παραμείνουν ή να καταστούν ηγέτες στον τομέα τους.

Η σπουδαιότητα των παραπάνω γίνεται αντιληπτή και από μια έρευνα της Oxford Economics που διεξήχθη κατά τους πρώτους μήνες της πανδημίας. Σε αυτή αναφέρεται πως μόνο το 32% των επιχειρήσεων μεσαίου μεγέθους ενεργούν βάσει insights που προέρχονται από δεδομένα.

Μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα για μια πλήρη εικόνα

Μεγάλη πρόκληση συνιστά για μια επιχείρηση η λειτουργία της με βάση έγκυρα και αξιόπιστα data insights, αξιοποιώντας εργαλεία και υπηρεσίες που εξυπηρετούν πλήρως τις ανάγκες της. Για αυτό και η Clip News σάς δίνει πρόσβαση σε ένα μοναδικό εργαλείο real time tracking και analysis online αναφορών, την Brandwatch.

Η πλατφόρμα προσαρμόζεται απόλυτα στις δικές σας ανάγκες αποτύπωσης και ανάλυσης της δημοσιότητας. Αποτελεί το ιδανικό εργαλείο για να μελετήσετε Consumer Insights, ώστε να κάνετε ένα ολοκληρωμένο Brand Management, Campaign Tracking ή Competition Analysis.

Μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται στους σημαντικότερους οικονομικούς κλάδους, μάς εμπιστεύθηκαν. Ζητήστε σήμερα τη δοκιμαστική σας πρόσβαση!

[image: @franki]

Μείνετε ενημερωμένοι

Μείνετε ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο Newsletter της Clip News για να λαμβάνετε ενδιαφέρουσες έρευνες δημοσιότητας για διάφορους κλάδους και άλλα νέα.

You have Successfully Subscribed!