Στο Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας βρέθηκε στις 23 Απριλίου 2024 η κ. Κατερίνα Κεχαγιά, VP Media Intelligence της Clip News, προκειμένου να μιλήσει σε φοιτητές του τμήματος, ως μελλοντικούς επαγγελματίες του κλάδου της Επικοινωνίας.

Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος «Οργάνωση και Πολιτική των ΜΜΕ» και σε συνεργασία με τη διδάσκουσα Δρ. Θεοδώρα Σαρίδου. Η κ. Κεχαγιά εστίασε στη σημασία που έχουν οι υπηρεσίες Media Monitoring και Media Analysis για τον κλάδο του PR και της Επικοινωνίας, ενώ παράλληλα εξήγησε τους τρόπους με τους οποίους αξιοποιούνται τα δεδομένα δημοσιότητας. Έμφαση δόθηκε, επίσης, στην αναγκαιότητα που υπάρχει για συνδυασμό των τεχνολογιών Machine Learning και Artificial Intelligence με την ερμηνεία των media data από εξειδικευμένους αναλυτές.

Όπως τόνισε η κ. Κεχαγιά, στόχος των υπηρεσιών αυτών είναι η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των συνδρομητών για τη δημοσιότητά τους στα μέσα ενημέρωσης, καθώς και η επισήμανση trends και insights, που θα βοηθήσουν τους επαγγελματίες των Δημοσίων Σχέσεων και της Επικοινωνίας στη διαμόρφωση μιας data-driven στρατηγικής. Στο τέλος, οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήσεις, προκειμένου να λύσουν απορίες και να εμβαθύνουν στο αντικείμενο.

 

media intelligence_2

Μείνετε ενημερωμένοι

Μείνετε ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο Newsletter της Clip News για να λαμβάνετε ενδιαφέρουσες έρευνες δημοσιότητας για διάφορους κλάδους και άλλα νέα.

You have Successfully Subscribed!