Σε ένα ξεχωριστό τριήμερο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Γραφείων Αποκομμάτων Τύπου (FIBEP) συμμετείχε φέτος η Clip News, που αποτελεί μέλος της Ένωσης από το 2002.

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε εξ’ αποστάσεως για πρώτη φορά το διάστημα 17-19 Νοεμβρίου, ενώ η φετινή ατζέντα περιλάμβανε σημαντικά θέματα που αφορούν τις εταιρείες Αποδελτίωσης παγκοσμίως.

Οι ομιλίες

Συγκεκριμένα, οι ομιλίες άγγιξαν ζητήματα όπως το θεμελιώδες δικαίωμα στην ενημέρωση, αλλά και την πληροφοριοδημία (Infodemic: Ο καταιγισμός πληροφοριών κατά την περίοδο της πανδημίας), καθώς και το πώς επηρεάζεται το επιχειρηματικό οικοσύστημα της Αποδελτίωσης και του Media Intelligence.

Επίσης, συζητήθηκε το γεγονός ότι σε περιόδους όπως αυτή που διανύουμε, τα έσοδα των εταιρειών Αποδελτίωσης μειώνονται και έτσι ο κλάδος καλείται να βρει νέες περιοχές δράσης, όπως η παρακολούθηση των πληροφοριών που διαμοιράζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Social Media Monitoring).

Ακόμη, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες σχετικά με την Εποικοδομητική Δημοσιογραφία (constructive journalism), η οποία αποτελεί τον αναδυόμενο τομέα της δημοσιογραφίας που βασίζεται στην αναφορά θετικών και εστιασμένων σε λύσεις ειδήσεων, αντί των αρνητικών και συγκρουσιακών ιστοριών. Τέλος, δεν έλειψαν και συζητήσεις αναφορικά με την ψυχική υγεία και ευεξία των εργαζομένων, τόσο κατά διάρκεια της κρίσης, όσο και το πώς αυτές θα διαμορφωθούν μετά.

Η Clip News και ο Κώδικας Ηθικής

Στο Συνέδριο έδωσε το παρόν καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Clip News, Θεόφιλος Αργυριάδης, ο οποίος αποτελεί τον Επικεφαλής της Ελεγκτικής Επιτροπής Υποψήφιων Νέων Μελών (Head of Admission Commission) της FIBEP.

Fibep Admission Commision

Η εν λόγω Επιτροπή ανέλαβε τη σύνταξη και διατύπωση ενός Κώδικα Ηθικής για τις Εταιρείες Αποδελτίωσης, μέλη της Fibep, ο οποίος προτάθηκε προς ψήφιση στη Γενική Συνέλευση (General Assembly) που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας του Συνεδρίου. Σκοπός αυτού του κώδικα ηθικής είναι να διασφαλίσει ότι τα μέλη της ένωσης παρέχουν υπηρεσίες με υπεύθυνο τρόπο ανάμεσα στα μέλη και προς του συνδρομητές τους. Ο κώδικας ηθικής μετά την ψήφιση του θα είναι απαιτούμενο να υπογραφεί από όλα τα μέλη καθώς και προϋπόθεση για όλα τα υποψήφια μέλη.

Είναι ένα σημαντικό βήμα στο να διασφαλιστεί η Fibep την δέσμευση των μελών της στο πνεύμα και τις αξίες της ιστορικής αυτής ένωσης.

Μείνετε ενημερωμένοι

Μείνετε ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο Newsletter της Clip News για να λαμβάνετε ενδιαφέρουσες έρευνες δημοσιότητας για διάφορους κλάδους και άλλα νέα.

You have Successfully Subscribed!