Στη σφαίρα του digital advertising τα brands και οι marketers είναι απαραίτητο να χαράξουν data-driven στρατηγικές που βασίζονται σε Artificial Intelligence (AI) λειτουργίες, προκειμένου να ενισχύσουν το περιεχόμενό τους.

Όλοι οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο έχουν έναν απίστευτο πλούτο πληροφοριών και τεχνολογίας στα χέρια τους, ώστε να δημιουργήσουν αναβαθμισμένο, αλλά και πρωτότυπο περιεχόμενο που θα ανταποκρίνεται στα ενδιαφέροντα, τις προτιμήσεις και τις ανησυχίες του κοινού που στοχεύουν. Τα data, λοιπόν, είναι αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της δημιουργικής διαδικασίας.

Μόλις οι marketers λάβουν ένα report με όσα χρειάζονται, μπορούν να θέσουν σε εφαρμογή τις ιδέες τους για να διαμορφώσουν τελικά περιεχόμενο που θα ανταποκρίνεται στο κοινό τους και θα είναι αποδοτικό. Μέσω οπτικοποιημένων data, αλλά και με τη λήψη επεξηγήσεων και insights έχουν την ευκαιρία να βελτιστοποιούν τις ενέργειές τους και τη συνολική εικόνα του brand τους. Τι καλύτερο, επίσης, από το να έχουν στα χέρια τους μια ανάλυση της συμπεριφοράς του κοινού απέναντι στο brand και να λανσάρουν μια καμπάνια που το μήνυμά της δεν θα αφήνει αναπάντητο κανένα ερώτημά του.

Άλλωστε, όπως -σωστά- υποστηρίζει η Rita Sahajpaul, National Head of Product and Marketing science της Xaxis, “με δεδομένα που είναι ενσωματωμένα στην αναπτυξιακή διαδικασία, brands και marketers μπορούν να συλλάβουν ιδέες με ισχυρότερα θεμέλια και να τις παρουσιάσουν σε πιο δεκτικό κοινό”. Επομένως, μια data-driven καταναλωτική εμπειρία που θα άπτεται της έννοιας του “personal” και θα καθιστά την ίδια την διαφήμιση ωφέλιμη, θα οδηγήσει στα μέγιστα αποτελέσματα.

H Clip News μπορεί να γίνει σύμμαχος των marketers και όσων brands θέλουν να καταφέρουν όλα τα παραπάνω. Με τη χρήση καινοτόμων εργαλείων παρέχουμε εξατομικευμένες υπηρεσίες report & analysis για την ποσοτική και ποιοτική ανάλυση της δημοσιότητάς σας, βασισμένες σε δεδομένα (media data analysis). Είμαστε δίπλα σας για να αποκωδικοποιήσετε τη δική σας παρουσία σε κάθε μιντιακό κανάλι και να επωφεληθείτε ουσιαστικά.

 

 

[Photo: @campaign_creators]

Μείνετε ενημερωμένοι

Μείνετε ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο Newsletter της Clip News για να λαμβάνετε ενδιαφέρουσες έρευνες δημοσιότητας για διάφορους κλάδους και άλλα νέα.

You have Successfully Subscribed!