Η Clip News, εταιρεία υπηρεσιών Αποδελτίωσης, Reporting & Analysis, παρουσιάζει τις σημαντικότερες τάσεις του διαδικτύου για το χρονικό διάστημα 14/03 – 20/03 σχετικά με τις αναφορές/συζητήσεις  για τον COVID-19. Η συλλογή και η ανάλυση των online δεδομένων πραγματοποιήθηκε μέσω της πλατφόρμας Brandwatch*.

Το #μενουμεσπιτι αποτέλεσε το πιο δημοφιλές hashtag της εβδομάδας, ενώ αμέσως μετά ακολουθούν τα #κορονοιος#covid-19 και #καραντίνα.

Το θέμα που συζητήθηκε περισσότερο την περασμένη εβδομάδα δεν ήταν άλλο από τα «σούπερ μάρκετ», με το θέμα «μένουμε σπίτι», τις ανακοινώσεις του «Υπουργείου Υγείας» και τα «νέα κρούσματα» να ακολουθούν με αντίστοιχα υψηλό αριθμό αναφορών.

Το δημοσίευμα με τα περισσότερα retweets προήλθε από τον επίσημο λογαριασμό του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και αφορούσε την εντολή να κλείσουν παραλίες και χιονοδρομικά κέντρα.

Οι περισσότερες αναφορές στον COVID-19 έγιναν την Κυριακή 15 και την Δευτέρα 16 Μαρτίου, ενώ η ώρα της ημέρας στην οποία πραγματοποιούνται τα περισσότερα δημοσιεύματα στο θέμα είναι στις 18:00, γεγονός που συσχετίζεται με τις επίσημες ανακοινώσεις του εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό, Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Τα παραπάνω στοιχεία προήλθαν από ένα σύνολο 828.887 αναφορών από 59.655 μοναδικούς χρήστες, με 55% εξ αυτών να είναι άντρες και 45% να είναι γυναίκες.

 Clip News είναι η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που παρέχει υπηρεσίες της πλατφόρμας Brandwatch, μιας εκ των κορυφαίων εταιρειών στο χώρο του Social Media & Web Monitoring. Πηγές των αναφορών/συζητήσεων αποτελούν το Twitter, το Instagram και όλα τα σημαντικά ειδησεογραφικά websites, καθώς και blogs και forums.

Μείνετε ενημερωμένοι

Μείνετε ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο Newsletter της Clip News για να λαμβάνετε ενδιαφέρουσες έρευνες δημοσιότητας για διάφορους κλάδους και άλλα νέα.

You have Successfully Subscribed!