Η Clip News, εταιρεία υπηρεσιών Αποδελτίωσης, Reporting & Analysis, παρουσιάζει τις σημαντικότερες τάσεις του διαδικτύου σχετικά με τον COVID-19 για το χρονικό διάστημα 25/04-01/05. Η συλλογή και η ανάλυση των online δεδομένων πραγματοποιήθηκε μέσω της πλατφόρμας Brandwatch*.

Συνδυαστικά με το #covid_19, συνεχίστηκαν για ακόμη μια εβδομάδα οι αναφορές στο #μενουμεσπιτι, #μενουμε_ασφαλεις, #μενουμεορθιοι, ενώ πολλοί χρήστες αναφέρθηκαν στην #πρωτομαγια καθώς και στο θέμα της πρόσφατης συναυλίας της τραγουδίστριας Άλκηστις #πρωτοψαλτη πάνω σε ένα φορτηγό αλλά και στη στάση που έκανε στο Μέγαρο Μαξίμου και συνομίλησε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη – ενέργεια που σχολιάστηκε ιδιαίτερα και δημιούργησε ποικίλες αντιδράσεις.

Στην «άρση των περιοριστικών μέτρων» επικεντρώθηκαν οι χρήστες και οι ειδησεογραφικές ιστοσελίδες την βδομάδα που πέρασε. Έντονα συζητήθηκαν και τα νέα «μέτρα προστασίας» που οφείλουν να τηρούν οι πολίτες με την άρση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Το δημοσίευμα με τα περισσότερα retweets προήλθε από τον λογαριασμό του χρήστη @ougardaboubou. Πρόκειται για ένα χιουμοριστικό δημοσίευμα στο Twitter, το οποίο σχολιάζει την είδηση ότι υπάρχουν «Σκέψεις για να γίνει ταινία η ζωή του Σωτήρη Τσιόδρα #covid19Gr», λέγοντας ότι στην εν λόγω ταινία «τον κορονοιο θα ενσαρκώσει ο Πορτοσάλτε», δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ.

Οι περισσότερες αναφορές στον COVID-19 έγιναν την Τρίτη 28 Απριλίου, ενώ τα περισσότερα δημοσιεύματα που αφορούν το θέμα συνεχίζουν να γίνονται στις 18:00, γεγονός που συσχετίζεται με τις επίσημες ανακοινώσεις του εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό, Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Τα παραπάνω στοιχεία προήλθαν από ένα σύνολο 363.085 αναφορών από 35.299 μοναδικούς χρήστες, με 57% εξ αυτών να είναι άντρες και 43% να είναι γυναίκες.

 Clip News είναι η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που παρέχει υπηρεσίες της πλατφόρμας Brandwatch, μιας εκ των κορυφαίων εταιρειών στο χώρο του Social Media & Web Monitoring. Πηγές των αναφορών/συζητήσεων αποτελούν το Twitter, το Instagram και όλα τα σημαντικά ειδησεογραφικά websites, καθώς και blogs και forums.

Μείνετε ενημερωμένοι

Μείνετε ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο Newsletter της Clip News για να λαμβάνετε ενδιαφέρουσες έρευνες δημοσιότητας για διάφορους κλάδους και άλλα νέα.

You have Successfully Subscribed!