Η Clip News, εταιρεία υπηρεσιών Αποδελτίωσης, Reporting & Analysis, παρουσιάζει τις σημαντικότερες τάσεις του διαδικτύου για το χρονικό διάστημα 04-10/04 σχετικά με τις αναφορές/συζητήσεις για τον COVID-19. Η συλλογή και η ανάλυση των online δεδομένων πραγματοποιήθηκε μέσω της πλατφόρμας Brandwatch*.

 

Το #covid19gr, η #απαγορευσηκυκλοφοριας και η #καραντινα παρέμειναν για ακόμη μια εβδομάδα στα πιο δημοφιλή hashtags, ενώ συνδυαστικά με το #μενουμεσπιτι ξεκίνησε να αναφέρεται και το #μενουμεορθιοι. Την εμφάνισή του έκανε και το #τσερνομπιλ σε χιουμοριστικά σχόλια για όλες τις κακοτυχίες του 2020.

Η «διάρκεια» και η «αντιμετώπιση της πανδημίας», καθώς και τα «νέα κρούσματα» και ο αριθμός των θυμάτων κατά τις τελευταίες «24 ώρες» απασχόλησαν περισσότερο τους χρήστες του διαδικτύου, αποτελώντας τα θέματα της εβδομάδας σχετικά με τον COVID-19.

Το δημοσίευμα με τα περισσότερα retweets προήλθε από τον λογαριασμό του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη (@PrimeMinisterGR). Στο συγκεκριμένο post ο πρωθυπουργός συγχαίρει το υγειονομικό προσωπικό της χώρας για τις προσπάθειες που κάνει στη δύσκολη μάχη κατά του COVID-19.

Οι περισσότερες αναφορές στον COVID-19 έγιναν τη Δευτέρα 6 Απριλίου, ενώ τα περισσότερα δημοσιεύματα που αφορούν το θέμα συνεχίζουν να γίνονται στις 18:00, γεγονός που συσχετίζεται με τις επίσημες ανακοινώσεις του εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό, Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Τα παραπάνω στοιχεία προήλθαν από ένα σύνολο 536.986 αναφορών από 45.275 μοναδικούς χρήστες, με 57% εξ αυτών να είναι άντρες και 43% να είναι γυναίκες.

 Clip News είναι η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που παρέχει υπηρεσίες της πλατφόρμας Brandwatch, μιας εκ των κορυφαίων εταιρειών στο χώρο του Social Media & Web Monitoring. Πηγές των αναφορών/συζητήσεων αποτελούν το Twitter, το Instagram και όλα τα σημαντικά ειδησεογραφικά websites, καθώς και blogs και forums.