Είναι το τμήμα που έχει ως πυρήνα τον άνθρωπο. Είναι το τμήμα που διαχειρίζεται τον κύκλο ζωής του κάθε εργαζόμενου στην Clip News -από τη συνέντευξη για μια θέση εργασίας, μέχρι ο,τιδήποτε σχετίζεται με τις εργασιακές ανάγκες του. Είναι το HR και τα άτομα που το απαρτίζουν το καθιστούν ένα από τα πιο «δυνατά» τμήματα της Clip News.

Οι πτυχές του τμήματος είναι αρκετές για να μπορούν να καλύψουν τις δομικές απαιτήσεις της εταιρείας. Η… μαέστρος της HR ορχήστρας ακούει στο όνομα Δήμητρα Φουρκαλίδου και είναι η εμπνευστής της οργάνωσης του τμήματος. Η ίδια ως HR Manager είναι υπεύθυνη για όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία του, καθώς και για τη διοίκηση όλων των ανθρώπινων πόρων.

«Αισθάνομαι ευγνωμοσύνη για όσα δημιούργησε η προκάτοχός μου και τωρινή VP Media Intelligence της Clip NewsΚατερίνα Κεχαγιά, η οποία επί της ουσίας έχτισε τη βάση του τμήματος στο επίπεδο RecruitingTraining & Payroll. Ως role model υπήρξε η έμπνευσή μου για να αναλάβω όσα έκανε και να προχωρήσω. Ευχαριστώ μέσα από την ψυχή μου κάθε άτομο του “Hungry Resources” (ναι, «πεινάμε» συνέχεια!) για την υποστήριξή τους και τη φρεσκάδα που φέρνουν σε ό,τι κάνουμε. Οφείλω, όμως, και ένα μεγάλο ευχαριστώ προς τους Θεόφιλο Αργυριάδη, CEO, και Θεόδωρο Αναστασιλάκη, υπεύθυνο Οικονομικού τμήματος, για την ευκαιρία να εξελιχθώ προσωπικά και επαγγελματικά με εκπαιδεύσεις πάνω στον τομέα του HR», αναφέρει η κα Φουρκαλίδου, προσθέτοντας: «Δεν θα ξεχάσω τα πολύωρα meetings με τον Θεόφιλο, που γέμιζαν με ιδέες, διαφωνίες, αλλά πάντα σίγουρα με χαμόγελα, συμβάλλοντας τελικά με καταλυτικό τρόπο στην υλοποίηση αυτού του οράματος». 

Από την πλευρά της, η αντιπρόεδρος της εταιρείας, κα Κεχαγιά, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η Δήμητρα έδωσε νέα πνοή και εξέλιξε το HR μας. Η εταιρεία «μεγάλωσε» και οι ανάγκες για ένα HR τμήμα που θα ανταποκρίνεται πλήρως σε αυτές έπρεπε να καλυφθούν. Η γεμάτη όρεξη και δημιουργικότητα Δήμητρα δίνει βήμα-βήμα ζωή στο όραμά της και η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό της είναι κάτι που έχει κερδηθεί επάξια. Η εκτίμηση της διοίκησης όμως δεν σταματά σε εκείνη, αλλά επεκτείνεται το ίδιο σε όλους τους ανθρώπους της εταιρείας που αποτελούν την ομάδα της, έχοντας αναλάβει σημαντικά κομμάτια των συνολικών διαδικασιών».

Ποια είναι όμως τα πρόσωπα που (πέραν από τον Media Analysis κορμό της εργασίας τους) τρέχουν projects για το HR τμήμα της Clip News;

Η «Τσακ»  

Είναι πάντα εκεί για ό,τι χρεάζεται κάθε μέλος του τμήματος. Ο επαγγελματισμός, η αφοσίωσή και η υποστήριξη της HR AssistantΣτέλλας Τσακαλίδου, στην πολύπλοκη διαχείριση των διαδικασιών, έχουν δημιουργήσει ένα τμήμα που χαίρει σεβασμού, καθώς συνεχώς φροντίζει για την αναβάθμιση των δομών που υποστηρίζουν το σύνολο των εργαζομένων.

Οι Team Builders 

Η παρότρυνση που δίνεται για τις δραστηριότητες Team Building είναι διαρκής και τα άτομα που το έχουν αναλάβει έχουν αστείρευτη ενέργεια, χιούμορ και φέρνουν ευφάνταστες προτάσεις. Τους σχετικούς ρόλους έχουν αναλάβει η Άννα Πλωμαρίτου ως leader έχοντας μαζί της στο συντονισμό την Ελένη Γεωργούση από το γραφείο της Θεσσαλονίκης και τον Στάθη Πέττα από το γραφείο της Αθήνας. Ο σχεδιασμός τους ενισχύει τις διαπροσωπικές σχέσεις μεταξύ των εργαζομένων, τη συνεργασία και την αίσθηση του Ανήκειν. Οι Team Builders έχουν βοηθήσει να καλλιεργηθεί μια θετική ατμόσφαιρα όπου οι εργαζόμενοι ευδοκιμούν τόσο σε προσωπικό, όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Οι “always learners” 

Το L&D project είναι τεράστιο σε μέγεθος και σημασία. Η leader Ειρήνη Χούλη με την βοήθεια της Γιολάντας Ρετουνιώτη, έχουν συμβάλλει τα μέγιστα στη δημιουργία μιας κουλτούρας διαρκούς μάθησης και ανάπτυξης. Η συγκεκριμένη ομάδα εφευρίσκει -αδιάκοπα- νέους τρόπους ώστε κάθε χρόνο να προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα μάθησης για τους εργαζόμενους της Clip News. Σκοπός είναι όλοι να ενθαρρύνονται ώστε να βελτιώνουν τις δεξιότητές τους, να διαπρέπουν στους ρόλους τους, να εξελίσσονται μέσα από το upskillingreskilling και crossskilling, οδηγώντας τελικά στη συνολική επιτυχία της εταιρείας.

H “keep on pay-rolling” 

Η σχολαστικότητα με την οποία χειρίζεται η Μαρία Χαραλαμπίδου μέρος από τις διαδικασίες μισθοδοσίας διασφαλίζει ότι κάθε εργαζόμενος αποζημιώνεται με ακρίβεια. Η προσοχή στη λεπτομέρεια και η συνέπεια έχουν χτίσει σχέσεις εμπιστοσύνης με το Δυναμικό της Clip News, καθιστώντας την ομάδα που ασχολείται με το Payroll ως μια αξιόπιστη πηγή υποστήριξης για όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη Μισθοδοσία.

Οι “buddies” 

Οι Βάσω Κρασανάκη και Σταυρούλα Μάζνη έχουν υπάρξει από τις πρώτες Buddies στο Buddy System. Μέσα από τη δική τους εμπειρία και το feedback τους, το Τμήμα HR σήμερα αναβαθμίζει τη δομή του Συστήματος, το οποίο παίζει κρίσιμο ρόλο κατά τη διαδικασία onboarding των νεοεισερχόμενων συναδέλφων, καθώς συμβάλλει στη δημιουργία ενός υποστηρικτικού, συναδελφικού και ασφαλούς περιβάλλοντος.

Η αγάπη και η φροντίδα που δίνουν όλοι οι παραπάνω στο κομμάτια που έχουν αναλάβει για τη σύνθεση του HR παζλ, επηρεάζουν θετικά τόσο την Clip News, όσο και τη σταδιοδρομία των εργαζομένων.

Μείνετε ενημερωμένοι

Μείνετε ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο Newsletter της Clip News για να λαμβάνετε ενδιαφέρουσες έρευνες δημοσιότητας για διάφορους κλάδους και άλλα νέα.

You have Successfully Subscribed!