Σε διαδικασία υλοποίησης περαιτέρω κινήσεων για τη μείωση του ενεργειακού της αποτυπώματος βρίσκεται η Clip News. Ήδη η επέκταση της τηλεργασίας για μεγάλο μέρος του προσωπικού, η τοποθέτηση λαμπτήρων led, όπως και ειδικών κάδων ανακύκλωσης απορριμμάτων και αποτσίγαρων στους χώρους εργασίας, καθώς και η πραγματοποίηση όλων των καθημερινών εργασιών σε online περιβάλλοντα έχουν συμβάλει σημαντικά στην εξοικονόμηση πόρων.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η Clip News προχώρησε σε αντικατάσταση των κλιματιστικών και υπολογιστών στους εργασιακούς χώρους με καινούργια που διαθέτουν όλα τα χαρακτηριστικά υψηλής ενεργειακής απόδοσης. Απενεργοποιήθηκε η παλιά υποδομή server με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι των οποίων η φύση της δουλειάς τους απαιτούσε την καθημερινή πολύωρη σύνδεση με υπολογιστή της εταιρείας, να μεταφερθούν σε virtual περιβάλλον. Με αυτόν τον τρόπο τέθηκαν εκτός λειτουργίας 20 υπολογιστές, ενώ παράλληλα η ψύξη του server room μειώθηκε κατά δύο βαθμούς. Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας μας με την eMM -κορυφαία εταιρεία στην παρακολούθηση τηλεόρασης και ραδιοφώνου- οκτώ servers απενεργοποιήθηκαν λόγω της μετάβασης των λειτουργιών σε cloud μορφή.

Η ευαισθητοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού για την εξοικονόμηση ενέργειας αποτελεί επίσης κύριο μέλημα της Clip News για αυτό και προχωρά σε σχετικές συνεργασίες και διοργάνωση σεμιναρίων (π.χ. με την ΜΚΟ «Μπορούμε» για τη σπατάλη τροφίμων), όπως και στην υιοθέτηση ενεργειακά ωφέλιμων πρακτικών (π.χ. λειτουργία energy saving mode σε συσκευές).

Όλα τα παραπάνω βήματα αποτελούν κομμάτι του ευρύτερου πλάνου της Clip News για βελτιστοποίηση της ενεργειακής της αποδοτικότητας, αλλά και την ενίσχυση της θέσης της στους δείκτες ESG.

Μείνετε ενημερωμένοι

Μείνετε ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο Newsletter της Clip News για να λαμβάνετε ενδιαφέρουσες έρευνες δημοσιότητας για διάφορους κλάδους και άλλα νέα.

You have Successfully Subscribed!