Ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου (ΟΣΔΕΛ) ανακοίνωσε την έναρξη του προγράμματος «ΑδΥΑ» (Αδειοδότηση Υπηρεσιών Αποδελτίωσης).

Με το πρόγραμμα αυτό, δίνεται η δυνατότητα σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να λειτουργούν νόμιμα, σεβόμενα τον κόπο και την επένδυση των ανθρώπων του Τύπου στην Ελλάδα. Τόσο οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών αποδελτίωσης, όσο και οι συνδρομητές τους, τελικοί χρήστες των αποκομμάτων έχουν τη δυνατότητα να νομιμοποιήσουν την δραστηριότητά τους, λαμβάνοντας από τον ΟΣΔΕΛ την απαραίτητη άδεια

Η Clip News ήταν από τις πρώτες εταιρείες που έλαβε την απαραίτητη άδεια.

Ο Πρόεδρος του ΟΣΔΕΛ και εκδότης της Νομικής Βιβλιοθήκης κύριος Αντώνης Καρατζάς δήλωσε: «Ο ΟΣΔΕΛ υπηρετώντας το ρόλο του ως Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης, έρχεται με το πρόγραμμα ΑδΥΑ (Αδειοδότηση Υπηρεσιών Αποδελτίωσης) να καλύψει ένα κενό ετών στην αγορά της αποδελτίωσης εντύπων. Σκοπός του ΟΣΔΕΛ, διαχρονικά, είναι αφενός μεν να προασπίζεται το έργο και τις επενδύσεις των ανθρώπων του λόγου αφετέρου δε να προσφέρει πρακτικές λύσεις σε όσους, για την κάλυψη των επιχειρηματικών, εκπαιδευτικών και άλλων αναγκών τους, επιθυμούν την νόμιμη χρήση έργων του λόγου. Στόχος και επιθυμία μας με την εφαρμογή του προγράμματος ΑδΥΑ είναι να διευκολύνουμε τις επιχειρήσεις, εξασφαλίζοντάς τους νόμιμη πρόσβαση στα αποκόμματα των εντύπων, ενώ παράλληλα θα ανταμείβονται οι δικαιούχοι».

Ο Πρόεδρος της Clip News κύριος Θεόφιλος Αργυριάδης δήλωσε: «Είμαστε ευτυχείς που θεσμικά ο ΟΣΔΕΛ καλύπτει το κενό χρόνων σχετικά με το θέμα των πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων στην Ελλάδα κατά την ψηφιοποίηση και επεξεργασία περιεχομένου  από εφημερίδες και περιοδικά. Είναι μια σημαντική εξέλιξη, που επιτρέπει στις εταιρείες αποδελτίωσης να  παρέχουν τις ουσιώδεις υπηρεσίες τους σε ένα νέο θεσμικό πλαίσιο, αλλά και στους παραλήπτες των υπηρεσιών μας να αναπαράγουν ανεμπόδιστα τα αποκόμματα που λαμβάνουν. Ευελπιστούμε αυτή η προσπάθεια του ΟΣΔΕΛ να συνεχιστεί και να εντάξουν στο δυναμικό τους το σύνολο των εκδοτών έντυπου περιεχομένου».

Διαβάστε περισσότερα εδώ


Σχετικά με την Clip News:

Η Clip News δραστηριοποιείται στις υπηρεσίες συλλογής και διαχείρισης αποκομμάτων από το 1992, με γραφεία στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Παρέχει υπηρεσίες αποδελτίωσης από τον Τύπο, το Internet, τα Social Media, το Ραδιόφωνο και την Τηλεόραση, καθώς και υπηρεσίες ανάλυσης δημοσιότητας και reporting. Από το 2002 είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Αποκομμάτων Τύπου (FIBEP), παρέχοντας υπηρεσίες αποδελτίωσης από όλο τον κόσμο.  

Μείνετε ενημερωμένοι

Μείνετε ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο Newsletter της Clip News για να λαμβάνετε ενδιαφέρουσες έρευνες δημοσιότητας για διάφορους κλάδους και άλλα νέα.

You have Successfully Subscribed!