Η ομάδα του European Chapter της AMEC αποφάσισε να προσεγγίσει τα νεότερα μέλη της για την περίοδο 2023/2024, προκειμένου να μάθει λίγες περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτά και να τα καλωσορίσει θερμά στην κοινότητα των μελών της AMEC (International Association for Measurement and Evaluation of Communication). Πρώτο μέλος που παρουσιάστηκε στην ενότητα “Ice-Breaker Series” είναι η Clip News από την Ελλάδα.​

 

Η AMEC Καλωσορίζει το Νέο Μέλος “Clip News”

Η AMEC καλωσόρισε το νέο Πλήρες Μέλος “Clip News” στο τέλος του 2023 και ανυπομονεί να συνεργαστεί στενά με την ομάδα της εταιρείας. Ας ακούσουμε περισσότερα για την Clip News από την Marketing Associate της εταιρείας, Κωνσταντίνα Σταυροπούλου. Το αγαπημένο της μότο είναι της Carly Fiorina, πρώην CEO της Hewlett-Packard: «Ο στόχος είναι να μετατρέψουμε τα δεδομένα σε πληροφορίες, και τις πληροφορίες σε γνώση».

 

Ερώτηση: Χαίρομαι που σε γνωρίζω Κωνσταντίνα. Μπορείς να μας πεις για το υπόβαθρό σου και τον τρέχοντα ρόλο σου στην Clip News;

Κωνσταντίνα: Γεια σας από την Ελλάδα! Ευχαριστώ για την ευκαιρία να συμμετάσχω σε αυτή την πρωτοβουλία για τα νεότερα μέλη της AMEC και να παρουσιάσω τα τελευταία νέα της εταιρείας μας.

Με πάνω από 13 χρόνια εμπειρίας ως media analyst, έχω βιώσει τη μετάβαση του κλάδου από τα παραδοσιακά στα διαδικτυακά μέσα. Αυτή η εξέλιξη έχει οδηγήσει σε σημαντική αύξηση του όγκου των δεδομένων δημοσιότητας, τα οποία απαιτούν επεξεργασία, ανάλυση και συνδυασμό πληροφοριών από διάφορες πηγές, εκτός και εντός διαδικτύου. Τώρα περισσότερο από ποτέ, οι εταιρείες χρειάζονται αξιόπιστα δεδομένα δημοσιότητας και πολύτιμες πληροφορίες, μαζί με κατανοητή οπτικοποίηση των αριθμών και μετρήσεων.

Ο τρέχων ρόλος μου, ως Marketing Associate της Clip News, περιλαμβάνει τη διαμόρφωση στρατηγικών επικοινωνίας και μάρκετινγκ, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της επιχείρησης, η οποία θα είναι ευθυγραμμισμένη με το όραμα της εταιρείας μας για παροχή υπηρεσιών media intelligence υψηλής ποιότητας.

 

Ερώτηση: Η Clip News εντάχθηκε πρόσφατα στην AMEC ως Πλήρες Μέλος. Γιατί αποφασίσατε να ενταχθείτε στην AMEC και τι αναμένετε από τη συμμετοχή σας;

Κωνσταντίνα: Η ένταξη στην AMEC ως Πλήρες Μέλος αποτελεί στρατηγικό βήμα για την Clip News, καθοδηγούμενο από τη δέσμευσή μας να προσφέρουμε ανταγωνιστικές υπηρεσίες ανάλυσης δημοσιότητας σε εταιρικούς πελάτες και να συμβάλουμε στην εξέλιξη της μέτρησης και αξιολόγησης της επικοινωνίας στην Ελλάδα.

Η απόφαση προήλθε αρχικά από την αναγνώριση της αναγκαιότητας που υπάρχει παγκοσμίως για την ύπαρξη κατευθυντήριων γραμμών και πλαισίων στον τομέα της επικοινωνίας, διασφαλίζοντας ότι οι υπηρεσίες μας ακολουθούν τα διεθνή υψηλά πρότυπα. Με περισσότερα από 10 χρόνια εμπειρίας στην ανάλυση δημοσιότητας, η Clip News επικεντρώνεται στην εξαγωγή actionable insights, με στόχο να υποστηρίξει τους επαγγελματίες δημοσίων σχέσεων και μάρκετινγκ να λαμβάνουν αποφάσεις βάσει δεδομένων. Με πρόσβαση στις μεθόδους μέτρησης της επικοινωνίας και στις βέλτιστες πρακτικές της AMEC, η εταιρεία μας θα προσφέρει ακόμα πιο ακριβείς και ουσιαστικές υπηρεσίες ανάλυσης δημοσιότητας, ενισχύοντας την τρέχουσα θέση της ως ηγέτης στην ελληνική αγορά.

Η συμμετοχή στην οικογένεια της AMEC αντιπροσωπεύει μια ευκαιρία για ανάπτυξη και καινοτομία. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με το δίκτυο των μελών της AMEC από όλο τον κόσμο, να μοιραστούμε πληροφορίες σχετικά με τις ευκαιρίες και τις δυσκολίες του κλάδου μας, να μάθουμε από την εμπειρία άλλων μελών και να εξερευνήσουμε νέες τεχνικές μέτρησης και αξιολόγησης της δημοσιότητας.

 

Ερώτηση: Η Clip News ανακοίνωσε προσφάτως τη δημιουργία δικών της εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης για την ανάλυση δεδομένων δημοσιότητας. Μπορείς να μας πεις περισσότερα για αυτή την καινοτομία;

Κωνσταντίνα: Η προσπάθειά μας για την ανάπτυξη εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης για την ανάλυση δεδομένων δημοσιότητας, με βάση ελληνικά γλωσσικά μοντέλα, αποτελεί ένα σημαντικό άλμα προς τα εμπρός. Ξεκίνησε το 2022 με τη συνεργασία του Εργαστηρίου Ευφυών Συστημάτων του Τμήματος Πληροφορικής (IS Lab) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) για το έργο με τίτλο: «Ευφυής ανάλυση δεδομένων κειμένου Μέσων Ενημέρωσης».

Η προσαρμογή στις τεχνολογικές εξελίξεις είναι κρίσιμη στον διαρκώς εξελισσόμενο τομέα μας, καθώς οι καινοτόμες προσεγγίσεις είναι απαραίτητες για τη διαχείριση μεγάλων όγκων δεδομένων δημοσιότητας με αποτελεσματικό και γρήγορο τρόπο. Αυτά τα εργαλεία έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώσουν τη διαδικασία ανάλυσης, υποστηρίζοντας το manual έργο των αναλυτών μας, βελτιώνοντας με αυτόν τον τρόπο τις υπηρεσίες μας. Επιτρέπουν την προσθήκη ετικετών ανά κατηγορία, την ομαδοποίηση, την ανάλυση σε θετικό-ουδέτερο-αρνητικό, καθώς και την αναγνώριση συναισθημάτων (emotions), ρητορικής μίσους και ειρωνείας, προσφέροντας στην κοινότητα της τεχνητής νοημοσύνης μεγάλα γλωσσικά μοντέλα στην ελληνική γλώσσα.

Η ενσωμάτωση πρωτοποριακών τεχνολογικών εργαλείων στην πλατφόρμα μας “Clip News Portal”, σε συνδυασμό με τη βαθιά γνώση και τις δεξιότητες των αναλυτών μας, αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για την ενίσχυση των reports ανάλυσης δημοσιότητας. Στόχος μας είναι να επιταχύνουμε τη manual επεξεργασία δεδομένων και να επικεντρωθούμε ακόμα περισσότερο στην ποιοτική ανάλυση. Αυτή η προσέγγιση θα επιτρέψει τον ταχύτερο εντοπισμό πληροφοριών, επιτρέποντας στους πελάτες μας να αξιολογούν αναδυόμενες τάσεις ή πιθανές κρίσεις δημοσιότητας νωρίτερα, και να προσαρμόζουν ανάλογα την επικοινωνιακή τους στρατηγική.

Η συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ η έρευνα έχει ήδη οδηγήσει σε καινοτόμες εφαρμογές και δημοσιεύσεις στον τομέα της πληροφορικής και της επεξεργασίας φυσικής γλώσσας.

 

Ερώτηση: Ως νέο μέλος της AMEC, η Clip News επικεντρώνεται στην παρακολούθηση, την ανάλυση και την πρόβλεψη (Monitor, Analyze, Predict). Πώς σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τους πόρους της AMEC, όπως τα εργαλεία Integrated Evaluation Framework και Measurement Maturity Mapper ή τα εκπαιδευτικά προγράμματα, για να υποστηρίξετε τη δουλειά και την ανάπτυξή σας μέσα στον οργανισμό;

Κωνσταντίνα: Ακόμη και πριν γίνουμε μέλη, ως εταιρεία παρακολούθησης και ανάλυσης της δημοσιότητας, η Clip News είχε μελετήσει και υποστήριζε τις Αρχές της Βαρκελώνης της AMEC (Barcelona Principles) σχετικά με την αποτελεσματική μέτρηση της επικοινωνίας. Η προσπάθειά μας ήταν πάντα να ακολουθούμε τα διεθνή πρότυπα και να εστιάζουμε στην παροχή ουσιαστικών πληροφοριών για τη δημοσιότητα των πελατών μας και των ανταγωνιστών τους.

Ως νέα μέλη, στοχεύουμε να ενσωματώσουμε τους πόρους της AMEC στις λειτουργίες μας και να παρέχουμε στην ομάδα των αναλυτών μας την ευκαιρία για εκπαίδευση και επαγγελματική ανάπτυξη. Η πρώτη ομάδα αναλυτών έχει ήδη ξεκινήσει το μάθημα Foundation in Media Measurement and Evaluation Course. Σχεδιάζουμε να συνεχίσουμε τη διαδικασία με τους αναλυτές όλων των τμημάτων μας (Αποδελτίωση, Reporting & Ανάλυση, International), καθώς πιστεύουμε ότι θα είναι καθοριστική στην αναβάθμιση των γνώσεών μας στην παρακολούθηση και ανάλυση της δημοσιότητας.

Επιπλέον, η ομάδα του Τμήματος Μάρκετινγκ έχει αξιοποιήσει το Integrated Evaluation Framework, χαρτογραφώντας τους στόχους, τις δραστηριότητες και τα KPIs μας, με πιο προηγμένο τρόπο. Καθώς το μοντέλο μπορεί να προσαρμοστεί στις μοναδικές ανάγκες επικοινωνίας κάθε εταιρείας, προσέφερε έναν δομημένο οδηγό καθ’ όλη τη διαδικασία προγραμματισμού έργων, θέσπισης στόχων και μέτρησης των αποτελεσμάτων. Οι πόροι και τα εργαλεία της AMEC θα ενισχύσουν σίγουρα τις δυνατότητές μας στην παρακολούθηση και ανάλυση, προωθώντας την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας μας στη media intelligence κοινότητα.

 

AMEC_Ice-Breaker_2

 

Σχετικά με την Clip News

Η Clip News ΑΕ προσφέρει υπηρεσίες αποδελτίωσης από το 1992. Είναι η μακροβιότερη ελληνική εταιρεία παρακολούθησης και ανάλυσης δημοσιότητας. Παρέχει υπηρεσίες αποδελτίωσης, reporting και ανάλυσης από Έντυπα, Internet, Social Media, Τηλεόραση και Ραδιόφωνο, από την Ελλάδα και την Κύπρο. Το 2002, η Clip News έγινε η πρώτη ελληνική εταιρεία που εντάχθηκε στη FIBEP (Διεθνής Ομοσπονδία Οργανισμών Αποκομμάτων Τύπου), προσφέροντας υπηρεσίες αποδελτίωσης από όλο τον κόσμο. Η πολυετής εμπειρία μας, το εξειδικευμένο προσωπικό μας και τα προηγμένα συστήματα αλίευσης και ανάλυσης δεδομένων δημοσιότητας, εγγυώνται την άριστη ποιότητα και το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών μας.

 

Πηγή: amecorg.com