•   60 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, 1.673 συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα
  •   9 άνθρωποι κατέληξαν, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων σε 68
  •   92 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ
  •  

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ COVID-19

  •   Παρατείνονται τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών μέχρι και τις 27 Απριλίου στις 06:00 το πρωί
  •   Σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται από χθες το πρωί, η τηλεφωνική γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης 10306, στην οποία οι πολίτες έχουν τις επιλογές ψυχολογικής στήριξης (24ωρο), ψυχιατρικής βοήθειας σε πάσχοντες (από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ), ψυχολογικής στήριξης παιδιών και οικογενειών (24ωρο), ψυχολογικής στήριξης υγειονομικού προσωπικού (από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ) και κοινωνικής στήριξης (από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ)
  •   Δύο νέες διαδικτυακές πλατφόρμες δημιουργήθηκαν με πρωτοβουλία του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου, το citysolidarity.gov.gr και το animalsolidarity.gov.gr. Στο citysolidarity.gov.gr θα συγκεντρώνονται τρόφιμα, φάρμακα, είδη πρώτης ανάγκης και ατομικής προστασίας, εξοπλισμού στέγασης, καθώς και υπηρεσίες, όπως δράσεις δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας για τους πολίτες. Στο animalsolidarity.gov.gr θα συγκεντρώνονται τρόφιμα, αλλά και υπηρεσίες κτηνιατρικής φροντίδας
  •   Σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό τέθηκε από το πρωί της Κυριακής η παλαιά δομή φιλοξενίας στη Μαλακάσα και για χρονικό διάστημα 14 ημερών. Η απόφαση ελήφθη μετά την διαπίστωση κρούσματος του ιού COVID 19 σε φιλοξενούμενο της δομής
  •   Έθνος της Κυριακής – υπουργός Οικονομικών Χ. Σταϊκούρας «Οφείλουμε να διαχειριστούμε με σύνεση προνοητικότητα όλα τα διαθέσιμα όπλα, εγχώρια και ευρωπαϊκά. Επιπλέον πρέπει να υπάρχουν καύσιμα για την επανεκκίνηση της οικονομίας όταν θα παρέλθει η τρέχουσα δύσκολη συγκυρία»
      Έθνος της Κυριακής – υπουργός Τουρισμού Χ. Θεοχάρης «Εμείς πρέπει να επικεντρωθούμε στον στόχο της σωστής αντιμετώπισης της πανδημίας και να σχεδιάσουμε πώς θα πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα όταν τελειώσει αυτή η κρίση […] Στην προσπάθεια ανάκτησης της τουριστικής περιόδου, το φθινόπωρο είναι πολύ σημαντικό»
  •   Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής – υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως «Έχουμε επεξεργαστεί λύσεις για όλα τα πιθανά σενάρια, εξετάζουμε καθημερινά την κατάσταση όπως διαμορφώνεται και επικαιροποιούμε διαρκώς τον σχεδιασμό μας. Ωστόσο η τελική έκβαση θα εξαρτηθεί από τις οδηγίες των ειδικών και του ΕΟΔΥ»
  •   Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής – υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος «Αποδείξαμε ότι είμαστε ενωμένοι, ότι μπορούμε να έχουμε πειθαρχία και αλληλεγγύη και δημιουργούμε μια ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ κυβέρνησης, κράτους πολιτών […] Έχουμε μπροστά μας ένα κρίσιμο δίμηνο. Πολύ συνειδητά οφείλουμε να δείξουμε υπομονή και καρτερικότητα»
  •   Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής – υφυπουργός για θέματα Ψηφιακής Στρατηγικής Γ. Ζαριφόπουλος «Από την πρώτη στιγμή δρομολογήσαμε την ενσωμάτωση της τεχνολογίας στη λειτουργία του κράτους καθώς και την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών προκειμένου η καθημερινότητα των πολιτών να γίνει καλύτερη […] Η πανδημία του κορονοϊού μας ανάγκασε να επισπεύσουμε τον προγραμματισμό μας»
  •   Η Καθημερινή – υπουργός  Υγείας Β. Κικίλιας «Για να νικήσουμε τον κορονοϊό απαιτείται σωματική αποστασιοποίηση, όχι κοινωνική […] Χρειάζεται να επικοινωνούμε με τους συνανθρώπους μας και να στηρίζουμε ο ένας τον άλλο»
  •   Πρώτο Θέμα – υπουργός Υποδομών Κ. Καραμανλής «Το κράτος πρέπει να λειτουργήσει με τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που λειτουργεί και στη διαχείριση της κρίσης. Για να μπει ξανά η οικονομία μας σε υγιείς βάσεις θα πρέπει να επενδύσουμε στους παραγωγικούς τομείς»
  •   Πρώτο Θέμα – υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς «Όπως έχω πει πολλές φορές, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχει δείξει αξιοσημείωτη πειθαρχία στα μέτρα και αυτό είναι κάτι που μας δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη έναντι εκείνων που δεν πειθαρχούν […] Η Ελλάδα θα μνημονεύεται ως παράδειγμα προς μίμηση για τον τρόπο που αντιμετώπισε την κρίση»
  •   Το Βήμα της Κυριακής – υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μ. Βορίδης «Αυτή τη στιγμή η παραγωγική δραστηριότητα εξελίσσεται ομαλά, αν και στην αγορά έχουν εμφανιστεί ασυμμετρίες κυρίως στην αλιεία και στην ιχθυοκαλλιέργεια, στην ανθοπαραγωγή, σε ορισμένα φρούτα και λαχανικά […] Δεν θα αφήσουμε τους παραγωγούς μας δίχως στήριξη»
  •  
     
  •  

#μενουμεσπιτι #μενουμεενημερωμενοι με την Clip News

Χρήσιμες πληροφορίες για τον κορονοϊό

Μείνετε ενημερωμένοι

Μείνετε ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο Newsletter της Clip News για να λαμβάνετε ενδιαφέρουσες έρευνες δημοσιότητας για διάφορους κλάδους και άλλα νέα.

You have Successfully Subscribed!